Programok az enyhülő járványidőszakban

Eltelt ismét egy nyár… Egy nehéz, bezárt időszak utáni nyár – amely nem volt még igazán szabad, de már szerencsére nem kellett teljes elzártságban sem töltenünk.

A mögöttünk álló járványos időszakban mindent megtettünk annak érdekében, hogy a Levendula Idősek Háza lakóinak életét, egészségét megóvjuk. Ennek érdekében bentlakóinkon túlmenően minden dolgozónkat igyekeztünk beoltatni, hogy ne legyen gyenge láncszem az intézményünkben. Törekvéseinknek hála továbbra is elmondhatjuk, hogy a Levendula Ház egy biztonságos, a covid fertőzés veszélyétől a lehető legnagyobb mértékben védett nyugdíjasház.

Hosszú szünet után a nyár folyamán újra tudtuk indítani állandó és eseti szórakoztató programjainkat is – természetesen azzal a feltétellel, hogy csak a védettségüket megfelelően igazolni tudó személyek, művészek léphetnek fel, vagy tarthatnak foglalkozást nálunk. Hétköznapokon ismét vannak gyógytorna foglalkozásaink Lukovich Petra gyógytornász vezetésével, senior tánc foglalkozásaink Tóth Sára táncterapeuta vezetésével, kézműves foglalkozásaink Soós Erzsébet pedagógus vezetésével, valamint kéthetente szerdánként szórakoztató-nosztalgiázó előadásaink Kerényi Péter rádiós-televíziós szerkesztő, műsorvezető jóvoltából.

Sikerült több élőzenei programot is szerveznünk lakóink szórakoztatására a nyár és koraősz folyamán. Az állami támogatással működő ‘Köszönjük Magyarország!’ program lehetővé tette számunkra, hogy élő gordonka és klarinét kamarakoncertet hallhassunk Lakatos Sára és Enyedi Gergely zeneművészek előadásában, valamint gyönyörű virágénekeket klasszikus gitárkísérettel Kővári Eszter Sára operaénekes és Peltzer Ferenc gitárművész jóvoltából. Emellett volt nótadélutánunk, melyet a Zsámbéki Nótakedvelők Társasága hozott el hozzánk, illetve vendégül láttuk egy augusztusi délutánon az ifjú Bo Viktort, aki retro slágerekkel szórakoztatta a nála 70-80 évvel idősebbeket.

Fenti programokról fotókat, kisebb videórészleteket a felső menüsorban található ‘Élet az Otthonban’ menüpont alatt találnak a Kedves Érdeklődők!