Bemutatkozunk

Tisztelt Érdeklődők!

A LEVENDULA IDŐSEK HÁZA VÁRJA SZERETETTEL LEENDŐ BEKÖLTÖZŐIT! 

A beköltözés már védettségi igazolvánnyal is lehetséges. Minden kérdésükre készséggel nyújtunk felvilágosítást a +36-30/639-5959-es telefonszámon.

Várjuk telefonhívását!

 

TISZTELT LÁTOGATÓK, CSALÁDTAGOK!

A koronavírus járvány ismételt felerősödése miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2021. október 29-én kiadta 66340-2/2021/EÜIG iktatószámú határozatát, melyben a szakosított bentlakásos intézmények vezetőit fokozott odafigyelésre szólítja fel a gondozottak és dolgozók egészségi állapotát illetően. Ezért 2021. november 2-től a Levendula Idősek Háza területén az alábbi látogatási és csomagfogadási szabályokat vezetjük be, melyekkel számottevően csökkenhet a fertőzés behurcolásának veszélye:

  • Látogatni továbbra is kizárólag a fogadóépület területén lehet, szájmaszkban, és a védettség tényének igazolását követően. Kérjük, hogy belépés előtt fertőtlenítsék kezeiket! Fekvő betegek látogatását kérjük minden esetben előzetesen egyeztessék le Kolossy Nóra főnővérrel a 30/2066471-es telefonszámon, vagy az apolasifonover@levendulaotthon.hu e-mail címen!
  • Látogatásra csak beoltott, és ennek tényét igazolni tudó személy érkezhet. Védettségi igazolást felmutatni nem tudó személyek nem léphetnek be az idősek háza területére.
  • Látogatás megkezdése előtt kollégánk érintésmentes hőmérővel ellenőrzi a látogató testhőmérsékletét. 37,5 fok feletti testhőmérsékletű látogató nem engedhető be az intézménybe.
  • Látogatni november 2-től csak szerdai, pénteki és szombati napokon van lehetőség 13-17 óra között. Látogatási időpontjukat kérjük minden esetben foglalják le előzetesen, a honlapunkon elérhető időpontfoglaló rendszeren keresztül! Kérjük, hogy időpontfoglalásukról a látogatás megkezdése előtt 24 órával gondoskodjanak. (Az időpontfoglaláshoz szükség esetén segítséget kérhetnek a 30/731-2559-es telefonszámon munkanapokon 8-16 óra között, vagy az adam.rita@levendulaotthon.hu e-mail címen.) Előzetesen be nem jelentkezett látogatókat nincsen módunkban fogadni.
  • Hozzátartozójuknak szánt csomagokat kérjük, hogy fertőtleníthető csomagolásban hozzák, és látogatás előtt helyezzék el a recepció előtti asztalon. A csomagok kollégáink által fertőtlenítésre kerülnek, és 2 óra elteltével kapják meg őket a címzettek.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fertőzésmegelőző szabályok az illetékes járási tisztifőorvossal egyeztetve kerülnek bevezetésre.

Köszönjük szíves megértésüket és együttműködésüket!

LEVENDULA HÁZ

 

 

 INFORMÁCIÓK HOZZÁTARTOZÓKNAK:

Lakók elérhetőségével kapcsolatban a portát kérjük hívni a (23) 555-620-as telefonszámon.

Értékesítéssel, egyéb információkkal kapcsolatban Egri Ágnes hívható a (30) 639 59 59-es telefonszámon.

A Levendula Ház a főváros budai agglomerációjában, 20 percre a városbem01tól természet közeli környezetben található, mely színvonalas szolgáltatásai révén a még aktív életet élő, valamint az ellátásra, ápolásra szoruló, különböző anyagi forrásokkal rendelkező nyugdíjas korú emberek számára kínál élethosszig tartó, személyre szabott, biztonságos megoldásokat!

Napjainkban a generációs különbségek, az öregedéssel együttjáró fizikai, szellemi problémák számos családnak jelentenek nehézséget. Türelmet, kitartást, empátiát igénylő feladat az idősekről való fizikai és lelki gondoskodás, mely a család valamennyi tagját érinti, időst, fiatalt, gyermeket egyaránt.

A kor előrehaladtával megszaporodó betegségek, a romló mozgáskoordináció okozta növekvő bizonytalanságérzet következtében, az idős emberek számára egyre nehezebb az önellátás (a takarítás, bevásárlás, főzés). Sokan közülük magányosak, a családnak a munka mellett pedig kevés ideje van arra, hogy szüleiknek társaságot jelentsenek, meghallgassák egymást.

A fentiek is igazolják, hogy az idősek megfelelő színvonalú ellátására egyre intenzívebb igény jelentkezik.

A Levendula Ház lehetőség a pihenésre, nyugalomra vagy a színes programokra vágyóknak, megoldás a biztonságot, társaságot, változatosságot, meghitt beszélgetéseket, odafigyelést keresőknek.

A Levendula Ház akadálymentesített, egyszobás és kétszobás lakóegységeink nagy részéhez erkély, a földszintiekhez terasz is tartozik. Szinte valamennyi lakóegységünk alkalmas 2 fő kényelmes együttélésére. A földszinten kialakított lakrészeinket mozgáskorlátozottak is igénybe tudják venni. A Levendula Ház, így a lakók biztonsága érdekében is, az épület bejáratánál 24 órás biztonsági szolgálat működik. Az idős, az épület bármelyik részén is választja ki jövendőbeli otthonát, nem kell lépcsőn közlekednie, hiszen az intézményben 4 lift áll rendelkezésére.

Az épületben elkülönítve található ápolási központunkban, kétágyas lakrészekben is vállaljuk az idősek ellátását, ápolását. Ebben az esetben az idős nem lakrészt vásárol, hanem a Levendula Ház napi díj ellenében látja el őt. Magasabb összegű napi díj ellenében nálunk arra is van lehetőség, hogy az idős különálló apartmanban, saját bútorai között éljen. A napi díj magában foglalja a lakóegység használatát, a fenntartási költségeit, valamint minden térítésmentes szolgáltatásunkat.

A jó közösségi szellem kialakítása érdekében, az emberi kapcsolatok megteremtésének lehetőségeként, illetve lakóink egészségének megőrzése érdekében a nyugdíjasház földszintjén közösségi helyiségeket teremtünk. Az étterem mellett elhelyezett átrium és az olvasóterem teadélutánok, egyéb kulturális összejövetelek helyszíne lehet. Lakóink a hobbiszobában köthetnek, varrhatnak, beszélgethetnek, a masszázs szobában, a tornateremben testüket kényeztethetik. Ruháikat tisztítjuk, kivasaljuk, a lakrészeket takarítjuk, azonban megteremtjük annak a lehetőségét is, hogy ezeket az idős ember végezhesse el.