Bemutatkozunk

Tisztelt Érdeklődők!

A LEVENDULA IDŐSEK HÁZA VÁRJA SZERETETTEL LEENDŐ BEKÖLTÖZŐIT! 

A beköltözés már védettségi igazolvánnyal is lehetséges. Minden kérdésükre készséggel nyújtunk felvilágosítást a +36-30/639-5959-es telefonszámon.

Várjuk telefonhívását!

 

TISZTELT LÁTOGATÓK, CSALÁDTAGOK!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott 25710-3/2021EÜIG határozattal a bentlakásos idősotthonokban korlátozó intézkedések kerültek feloldásra. Ezért 2021. július 21-től a Levendula Idősek Háza területén az alábbi látogatási rend lép érvénybe:

  • Látogatni minden nap délelőtt 10 órától este 6 óráig lehet. Kérjük, hogy a látogatók este 7 óráig hagyják el az intézmény területét.
  • Kérjük, hogy továbbra is szíveskedjenek használni a honlapunkon elérhető elektronikus foglalási rendszert (lentebb görgetve ezen az oldalon található). A látogatás hosszát illetően megkötés nincsen, több egymást követő időpont is lefoglalható.
  • A látogatások helyszíne a fogadóépület (apartmanba felmenni csak különösen indokolt esetben van lehetőség, engedéllyel – ez utóbbiról kérjük Egri Ágnessel egyeztessenek az egri.agnes@levendulaotthon.hu e-mail címen).
  • Érvényes védettségi igazolással rendelkező személy maszkviselési kötelezettség nélkül látogathatja meg bentlakó családtagját, ismerősét. Védettnek nem minősülő (érvényes védettségi igazolással nem rendelkező) személy is látogathat, de csak maszk viselésével, kézfertőtlenítést követően, a fertőzésmegelőző biztonsági szabályokat betartva!

Védettségtől függetlenül továbbra is javasoljuk a látogatás megkezdése előtt a kézfertőtlenítést, valamint a látogatás során a járványügyi higiénés szabályok betartását.

Az ápolási részlegek lakóinak meglátogatásával kapcsolatban kérjük, hogy a hozzátartozók közvetlenül Kolossy Nóra főnővérrel is egyeztessenek a 30/206-6471-es telefonszámon, munkaidőben.

Köszönjük együttműködésüket!

LEVENDULA HÁZ

 

 

 INFORMÁCIÓK HOZZÁTARTOZÓKNAK:

Lakók elérhetőségével kapcsolatban a portát kérjük hívni a (23) 555-620-as telefonszámon.

Értékesítéssel, egyéb információkkal kapcsolatban Egri Ágnes hívható a (30) 639 59 59-es telefonszámon.

A Levendula Ház a főváros budai agglomerációjában, 20 percre a városbem01tól természet közeli környezetben található, mely színvonalas szolgáltatásai révén a még aktív életet élő, valamint az ellátásra, ápolásra szoruló, különböző anyagi forrásokkal rendelkező nyugdíjas korú emberek számára kínál élethosszig tartó, személyre szabott, biztonságos megoldásokat!

Napjainkban a generációs különbségek, az öregedéssel együttjáró fizikai, szellemi problémák számos családnak jelentenek nehézséget. Türelmet, kitartást, empátiát igénylő feladat az idősekről való fizikai és lelki gondoskodás, mely a család valamennyi tagját érinti, időst, fiatalt, gyermeket egyaránt.

A kor előrehaladtával megszaporodó betegségek, a romló mozgáskoordináció okozta növekvő bizonytalanságérzet következtében, az idős emberek számára egyre nehezebb az önellátás (a takarítás, bevásárlás, főzés). Sokan közülük magányosak, a családnak a munka mellett pedig kevés ideje van arra, hogy szüleiknek társaságot jelentsenek, meghallgassák egymást.

A fentiek is igazolják, hogy az idősek megfelelő színvonalú ellátására egyre intenzívebb igény jelentkezik.

A Levendula Ház lehetőség a pihenésre, nyugalomra vagy a színes programokra vágyóknak, megoldás a biztonságot, társaságot, változatosságot, meghitt beszélgetéseket, odafigyelést keresőknek.

A Levendula Ház akadálymentesített, egyszobás és kétszobás lakóegységeink nagy részéhez erkély, a földszintiekhez terasz is tartozik. Szinte valamennyi lakóegységünk alkalmas 2 fő kényelmes együttélésére. A földszinten kialakított lakrészeinket mozgáskorlátozottak is igénybe tudják venni. A Levendula Ház, így a lakók biztonsága érdekében is, az épület bejáratánál 24 órás biztonsági szolgálat működik. Az idős, az épület bármelyik részén is választja ki jövendőbeli otthonát, nem kell lépcsőn közlekednie, hiszen az intézményben 4 lift áll rendelkezésére.

Az épületben elkülönítve található ápolási központunkban, kétágyas lakrészekben is vállaljuk az idősek ellátását, ápolását. Ebben az esetben az idős nem lakrészt vásárol, hanem a Levendula Ház napi díj ellenében látja el őt. Magasabb összegű napi díj ellenében nálunk arra is van lehetőség, hogy az idős különálló apartmanban, saját bútorai között éljen. A napi díj magában foglalja a lakóegység használatát, a fenntartási költségeit, valamint minden térítésmentes szolgáltatásunkat.

A jó közösségi szellem kialakítása érdekében, az emberi kapcsolatok megteremtésének lehetőségeként, illetve lakóink egészségének megőrzése érdekében a nyugdíjasház földszintjén közösségi helyiségeket teremtünk. Az étterem mellett elhelyezett átrium és az olvasóterem teadélutánok, egyéb kulturális összejövetelek helyszíne lehet. Lakóink a hobbiszobában köthetnek, varrhatnak, beszélgethetnek, a masszázs szobában, a tornateremben testüket kényeztethetik. Ruháikat tisztítjuk, kivasaljuk, a lakrészeket takarítjuk, azonban megteremtjük annak a lehetőségét is, hogy ezeket az idős ember végezhesse el.