Bemutatkozunk

Tisztelt Érdeklődők!

A LEVENDULA IDŐSEK HÁZA VÁRJA SZERETETTEL LEENDŐ BEKÖLTÖZŐIT! 

A beköltözés már védettségi igazolvánnyal is lehetséges. Minden kérdésükre készséggel nyújtunk felvilágosítást a +36-30/639-5959-es telefonszámon.

Várjuk telefonhívását!

 

TISZTELT LÁTOGATÓK, CSALÁDTAGOK!

Az Országos Tisztifőorvos Prof. Dr.Kásler Miklós miniszter úr jóváhagyásával 2021. április 29-én kelt határozatával feloldotta a látogatási és intézményelhagyási tilalmat Magyarország területén működő összes, szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény vonatkozásában.

Az érvénybe lépett új határozat értelmében a Levendula Idősek Háza lakói 2021. április 30-tól (a határozat visszavonásáig) elhagyhatják az intézményt. A be nem oltott lakók 72 órán túli intézményelhagyás esetén egy SARS-CoV-2 antigén gyorsteszt negatív eredményével térhetnek vissza az intézménybe.

Tekintettel a jelenlegi, még mindig súlyos járványhelyzetre, látogatók fogadására csak a fogadóépületben van lehetőség, a lakásokba felmenni továbbra sem lehet. A kiadott határozat értelmében látogatásra csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személy érkezhet, valamint védettségi igazolvánnyal rendelkező személy által felügyelt 18 év alatti személy.

Látogatásra – a korábbi gyakorlathoz hasonlóan – előzetes bejelentkezést követően kerülhet sor. A foglalórendszer a honlapunkon található (görgessen a lap aljára)! Egy lakó egyszerre max. 2 fő látogatót fogadhat. Időpontok foglalására péntekenként 13 és 17 óra között, valamint szombatonként 9 és 13 óra között  van lehetőség.

Az ápolási részlegek lakóinak meglátogatásával kapcsolatban kérjük, hogy a hozzátartozók közvetlenül Kolossy Nóra főnővérrel is egyeztessenek a 30/206-6471-es telefonszámon, munkaidőben.

A látogatás ideje alatt kérjük tartsák be a járványügyi biztonsági előírásokat!

Köszönjük együttműködésüket!

LEVENDULA HÁZ

 

 

 INFORMÁCIÓK HOZZÁTARTOZÓKNAK:

Lakók elérhetőségével kapcsolatban a portát kérjük hívni a (23) 555-620-as telefonszámon.

Értékesítéssel, egyéb információkkal kapcsolatban Egri Ágnes hívható a (30) 639 59 59-es telefonszámon.

A Levendula Ház a főváros budai agglomerációjában, 20 percre a városbem01tól természet közeli környezetben található, mely színvonalas szolgáltatásai révén a még aktív életet élő, valamint az ellátásra, ápolásra szoruló, különböző anyagi forrásokkal rendelkező nyugdíjas korú emberek számára kínál élethosszig tartó, személyre szabott, biztonságos megoldásokat!

Napjainkban a generációs különbségek, az öregedéssel együttjáró fizikai, szellemi problémák számos családnak jelentenek nehézséget. Türelmet, kitartást, empátiát igénylő feladat az idősekről való fizikai és lelki gondoskodás, mely a család valamennyi tagját érinti, időst, fiatalt, gyermeket egyaránt.

A kor előrehaladtával megszaporodó betegségek, a romló mozgáskoordináció okozta növekvő bizonytalanságérzet következtében, az idős emberek számára egyre nehezebb az önellátás (a takarítás, bevásárlás, főzés). Sokan közülük magányosak, a családnak a munka mellett pedig kevés ideje van arra, hogy szüleiknek társaságot jelentsenek, meghallgassák egymást.

A fentiek is igazolják, hogy az idősek megfelelő színvonalú ellátására egyre intenzívebb igény jelentkezik.

A Levendula Ház lehetőség a pihenésre, nyugalomra vagy a színes programokra vágyóknak, megoldás a biztonságot, társaságot, változatosságot, meghitt beszélgetéseket, odafigyelést keresőknek.

A Levendula Ház akadálymentesített, egyszobás és kétszobás lakóegységeink nagy részéhez erkély, a földszintiekhez terasz is tartozik. Szinte valamennyi lakóegységünk alkalmas 2 fő kényelmes együttélésére. A földszinten kialakított lakrészeinket mozgáskorlátozottak is igénybe tudják venni. A Levendula Ház, így a lakók biztonsága érdekében is, az épület bejáratánál 24 órás biztonsági szolgálat működik. Az idős, az épület bármelyik részén is választja ki jövendőbeli otthonát, nem kell lépcsőn közlekednie, hiszen az intézményben 4 lift áll rendelkezésére.

Az épületben elkülönítve található ápolási központunkban, kétágyas lakrészekben is vállaljuk az idősek ellátását, ápolását. Ebben az esetben az idős nem lakrészt vásárol, hanem a Levendula Ház napi díj ellenében látja el őt. Magasabb összegű napi díj ellenében nálunk arra is van lehetőség, hogy az idős különálló apartmanban, saját bútorai között éljen. A napi díj magában foglalja a lakóegység használatát, a fenntartási költségeit, valamint minden térítésmentes szolgáltatásunkat.

A jó közösségi szellem kialakítása érdekében, az emberi kapcsolatok megteremtésének lehetőségeként, illetve lakóink egészségének megőrzése érdekében a nyugdíjasház földszintjén közösségi helyiségeket teremtünk. Az étterem mellett elhelyezett átrium és az olvasóterem teadélutánok, egyéb kulturális összejövetelek helyszíne lehet. Lakóink a hobbiszobában köthetnek, varrhatnak, beszélgethetnek, a masszázs szobában, a tornateremben testüket kényeztethetik. Ruháikat tisztítjuk, kivasaljuk, a lakrészeket takarítjuk, azonban megteremtjük annak a lehetőségét is, hogy ezeket az idős ember végezhesse el.