2021. Advent, Karácsony

A koronavírus járvány ellenére – valamint az Idősek Háza gyakorlatilag teljeskörű átoltottságának köszönhetően – a 2021. év adventjének és karácsonyának időszaka már sokkal színesebben, az Ünnephez méltóbban telhetett, mint a tavalyi.

Bár a nagyobb létszámú előadói csoportokat továbbra sem tudtunk még fogadni, így sajnos az óvodásokat és a Pátyi Községi Kórust sem, de ettől eltekintve változatos ünnepi programokon vehettek részt idős lakóink. A műsorok között voltak csendesebb, meghitt hangulatúak, de volt önfeledt vidámság és éneklés egyaránt – így mindenki a szívéhez közelebb álló programok közül választhatott:

  • December 14-én délután a házi kápolnánkban a csodálatos, csengő hangú Kővári Eszter Sára operaénekes és kollégája, Peltzer Ferenc gitárművész tartottak egy nagyon szép zenés áhítatot, melynek során Kárpát-medencei népénekek, Mária dalok és ismert adventi énekek csendültek fel.
  • December 21-én a pátyi református ifjúsági szervezet fiataljai látogattak el hozzánk, karácsonyi csengettyűzés műsorukkal kedveskedve lakóinknak.
  • December 22-én délután egy fergeteges, vidám operett műsorral szórakoztatott bennünket az Operettszínház két művésze: Vásári Mónika és Csere László.
  • December 23-án sötétedéstájt pedig ismét Kővári Eszter és Peltzer Ferenc látogattak el hozzánk, immár kifejezetten karácsonyi dalokat hozva ajándékba, melyeket mintegy szerenádként adtak elő az épületünk belső tetőteraszán. A hideg, szeles idő sajnos éppen aznap nem kímélt bennünket, de a karácsonyi közös éneklés hangulata kárpótolt minden résztvevőt! Aki pedig fázott, az ablakokból, erkélyekről figyelte az eseményt.

Hálásan köszönjük a bennünket meglátogató előadóknak, hogy elhozták hozzánk az ünnep hangulatát, örömet csepegtetve lakóink szívébe. Különösen nagy köszönettel tartozunk Kővári Eszternek és Peltzer Ferencnek, hogy kétszer is meglátogattak bennünket, illetve a Pátyi Művelődési Ház munkatársainak, akik az operett előadás profi hangosítását lehetővé tették!