Bemutatkozunk

A Levendula Ház koronavírustól védett, biztonságos bentlakásos intézmény!

Örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy a Levendula Ház lakói és munkatársai megkapták a koronavírus elleni vakcina második oltását is 2021. február 18-án. A hosszú hónapok óta karanténban levő idősek és az értük dolgozó kollégák számára óriási értéke van annak, hogy befejeződött a Covid-19 elleni immunizálásuk. Ezúton is szeretnénk megköszönni az összesen 201 beoltott lakónk és kollégánk nevében az oltócsoport és a kormányhivatal munkatársainak áldozatos munkáját!

Üdvözlettel:
Levendula Ház

 

Kedves Érdeklődő!

Az országos tisztifőorvos által bevezetett kijárási és látogatási tilalom nem érinti az intézményünkbe való felvétel lehetőségét. A országos tisztifőorvos határozatának értelmében a beköltözés feltétele, hogy az új ellátott a beköltözést megelőző 5 napon belüli, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett negatív PCR teszttel (SARS-Co-V-2) rendelkezzen.

Érdeklődni a 06306395959-as telefonszámon lehet!

Szeretettel várjuk a Levendula Idősek Házába!

 

TISZTELT LÁTOGATÓK, CSALÁDTAGOK!

Az Országos Tisztifőorvos Prof. Dr.Kásler Miklós miniszter úr jóváhagyásával 2020. szeptember 07-én kelt határozatával látogatási és intézmény elhagyási tilalmat rendelt el Magyarország területén működő összes, szakosított ellátást nyújtó szociális intézmény vonatkozásában.

Ezek a korlátozó intézkedések intézményünkre, a Levendula Idősek Házára is vonatkoznak.  

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást.

A korlátozó intézkedések bevezetése miatt a Levendula Házban a látogatás visszavonásig egyelőre szünetel.

Kérjük a tisztelt látogatók, családtagok szíves megértését és együttműködését!

A tilalom 2020. szeptember 7. napjától visszavonásig érvényes!

 

 INFORMÁCIÓK HOZZÁTARTOZÓKNAK:

Lakók elérhetőségével kapcsolatban a portát kérjük hívni a (23) 555-620-as telefonszámon.

Értékesítéssel, egyéb információkkal kapcsolatban Egri Ágnes hívható a (30) 639 59 59-es telefonszámon.

A Levendula Ház a főváros budai agglomerációjában, 20 percre a városbem01tól természet közeli környezetben található, mely színvonalas szolgáltatásai révén a még aktív életet élő, valamint az ellátásra, ápolásra szoruló, különböző anyagi forrásokkal rendelkező nyugdíjas korú emberek számára kínál élethosszig tartó, személyre szabott, biztonságos megoldásokat!

Napjainkban a generációs különbségek, az öregedéssel együttjáró fizikai, szellemi problémák számos családnak jelentenek nehézséget. Türelmet, kitartást, empátiát igénylő feladat az idősekről való fizikai és lelki gondoskodás, mely a család valamennyi tagját érinti, időst, fiatalt, gyermeket egyaránt.

A kor előrehaladtával megszaporodó betegségek, a romló mozgáskoordináció okozta növekvő bizonytalanságérzet következtében, az idős emberek számára egyre nehezebb az önellátás (a takarítás, bevásárlás, főzés). Sokan közülük magányosak, a családnak a munka mellett pedig kevés ideje van arra, hogy szüleiknek társaságot jelentsenek, meghallgassák egymást.

A fentiek is igazolják, hogy az idősek megfelelő színvonalú ellátására egyre intenzívebb igény jelentkezik.

A Levendula Ház lehetőség a pihenésre, nyugalomra vagy a színes programokra vágyóknak, megoldás a biztonságot, társaságot, változatosságot, meghitt beszélgetéseket, odafigyelést keresőknek.

A Levendula Ház akadálymentesített, egyszobás és kétszobás lakóegységeink nagy részéhez erkély, a földszintiekhez terasz is tartozik. Szinte valamennyi lakóegységünk alkalmas 2 fő kényelmes együttélésére. A földszinten kialakított lakrészeinket mozgáskorlátozottak is igénybe tudják venni. A Levendula Ház, így a lakók biztonsága érdekében is, az épület bejáratánál 24 órás biztonsági szolgálat működik. Az idős, az épület bármelyik részén is választja ki jövendőbeli otthonát, nem kell lépcsőn közlekednie, hiszen az intézményben 4 lift áll rendelkezésére.

Az épületben elkülönítve található ápolási központunkban, kétágyas lakrészekben is vállaljuk az idősek ellátását, ápolását. Ebben az esetben az idős nem lakrészt vásárol, hanem a Levendula Ház napi díj ellenében látja el őt. Magasabb összegű napi díj ellenében nálunk arra is van lehetőség, hogy az idős különálló apartmanban, saját bútorai között éljen. A napi díj magában foglalja a lakóegység használatát, a fenntartási költségeit, valamint minden térítésmentes szolgáltatásunkat.

A jó közösségi szellem kialakítása érdekében, az emberi kapcsolatok megteremtésének lehetőségeként, illetve lakóink egészségének megőrzése érdekében a nyugdíjasház földszintjén közösségi helyiségeket teremtünk. Az étterem mellett elhelyezett átrium és az olvasóterem teadélutánok, egyéb kulturális összejövetelek helyszíne lehet. Lakóink a hobbiszobában köthetnek, varrhatnak, beszélgethetnek, a masszázs szobában, a tornateremben testüket kényeztethetik. Ruháikat tisztítjuk, kivasaljuk, a lakrészeket takarítjuk, azonban megteremtjük annak a lehetőségét is, hogy ezeket az idős ember végezhesse el.