Bemutatkozunk

TISZTELT LÁTOGATÓ! 

Tekintettel a 2020. december 31-ig fennálló járványügyi készültségre, az Országos Tisztifőorvos által előírt hatósági közegészségügyi előírásokra, valamennyi lakó és dolgozó egészségének megvédésére, az idősek házát elhagyni és látogatót fogadni az alábbi szabályzatban írt feltételekkel és módon lehet.

A LEVENDULA IDŐSEK HÁZA JÚNIUS 20-TÓL ÉRVÉNYES LÁTOGATÁSI ÉS KIJÁRÁSI RENDJE:

  1. A Levendula Idősek Háza területén látogatásra csak az idősek háza honlapján (http://levendulaotthon.hu/) elérhető foglaló programba előzetesen bejegyzett időpontfoglalást követően, a lefoglalt időpontban, minden pénteken 13-17 és minden szombaton 8-12 óra között van lehetőség.
  2. A lakónak a Levendula Idősek Házát elhagyni (a családnak a Levendulában lakó idős hozzátartozóját elvinni az intézményből) és oda visszatérni a fenti 1. pontban meghatározott időszakokat kivéve van lehetőségük. Amennyiben valaki nem a főnővérek szervezésében, hanem saját kezdeményezésére kíván egészségügyi intézményt felkeresni, úgy azt kötelező bejelentenie.
  3. A lakóknak látogatók fogadására kizárólag a Kúriában (az Erkel u. 11. sz. alatti gondozóházban kizárólag az ebédlőben) van lehetőségük, az ott kialakított fogadó helyeken. A látogatás során az egyes családok (ismerősök) között tartani kell a 2 méteres biztonsági távolságot. Amennyiben a látogatás során a biztonsági távolság nem tartható, úgy a látogatók száma korlátozható.
  4. Az idősek házába való belépéskor az idősek háza egészségügyi személyzete testhőmérsékletet mér, a lakónként lehetőleg két fő látogatónak kötelező a vírusölő kézfertőtlenítő és maszk használata. A látogatás során a lakónak is kötelessége a védőmaszk viselése. Fekvőbeteghez csak egy látogató érkezhet, akinek védőruha viselése kötelező.
  5. Csak egészséges személy látogathat! Akinek vírusos megbetegedésre utaló tünetei vannak annak tilos az idősek háza területére lépni!
  6. A lakók az idősek házába csak kötelező kézfertőtlenítést követően térhetnek vissza. Július 01-től mindenki köteles saját költségére kézfertőtlenítő szerről gondoskodni és azt távolléte során magánál tartani, valamint rendszeresen használni.
  7. Az idősek háza portáján csak olyan csomagot veszünk át, amelynek zárt csomagolása lehetővé teszi annak fertőtlenítését (pl. összefüggő nejlon borítás, zárt kartondoboz). Romlandó élelmiszert, mélyhűtött termékeket, szállító konténerekben érkező árukat és virágot nem áll módunkban átvenni. A futárok az idősek háza területére nem léphetnek be, amennyiben a csomag csak személyesen vehető át, úgy az átadás-átvételről és a lakosztályba történő szállításról a lakónak kell gondoskodnia.

SZÍVES MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

A LEVENDULA HÁZ VEZETŐSÉGE

 

INFORMÁCIÓK HOZZÁTARTOZÓKNAK:

Lakók elérhetőségével kapcsolatban a portát kérjük hívni a (23) 555-620-as telefonszámon.

Értékesítéssel, egyéb információkkal kapcsolatban Egri Ágnes hívható a (30) 639 59 59-es telefonszámon.

A Levendula Ház a főváros budai agglomerációjában, 20 percre a városbem01tól természet közeli környezetben található, mely színvonalas szolgáltatásai révén a még aktív életet élő, valamint az ellátásra, ápolásra szoruló, különböző anyagi forrásokkal rendelkező nyugdíjas korú emberek számára kínál élethosszig tartó, személyre szabott, biztonságos megoldásokat!

Napjainkban a generációs különbségek, az öregedéssel együttjáró fizikai, szellemi problémák számos családnak jelentenek nehézséget. Türelmet, kitartást, empátiát igénylő feladat az idősekről való fizikai és lelki gondoskodás, mely a család valamennyi tagját érinti, időst, fiatalt, gyermeket egyaránt.

A kor előrehaladtával megszaporodó betegségek, a romló mozgáskoordináció okozta növekvő bizonytalanságérzet következtében, az idős emberek számára egyre nehezebb az önellátás (a takarítás, bevásárlás, főzés). Sokan közülük magányosak, a családnak a munka mellett pedig kevés ideje van arra, hogy szüleiknek társaságot jelentsenek, meghallgassák egymást.

A fentiek is igazolják, hogy az idősek megfelelő színvonalú ellátására egyre intenzívebb igény jelentkezik.

A Levendula Ház lehetőség a pihenésre, nyugalomra vagy a színes programokra vágyóknak, megoldás a biztonságot, társaságot, változatosságot, meghitt beszélgetéseket, odafigyelést keresőknek.

A Levendula Ház akadálymentesített, egyszobás és kétszobás lakóegységeink nagy részéhez erkély, a földszintiekhez terasz is tartozik. Szinte valamennyi lakóegységünk alkalmas 2 fő kényelmes együttélésére. A földszinten kialakított lakrészeinket mozgáskorlátozottak is igénybe tudják venni. A Levendula Ház, így a lakók biztonsága érdekében is, az épület bejáratánál 24 órás biztonsági szolgálat működik. Az idős, az épület bármelyik részén is választja ki jövendőbeli otthonát, nem kell lépcsőn közlekednie, hiszen az intézményben 4 lift áll rendelkezésére.

Az épületben elkülönítve található ápolási központunkban, kétágyas lakrészekben is vállaljuk az idősek ellátását, ápolását. Ebben az esetben az idős nem lakrészt vásárol, hanem a Levendula Ház napi díj ellenében látja el őt. Magasabb összegű napi díj ellenében nálunk arra is van lehetőség, hogy az idős különálló apartmanban, saját bútorai között éljen. A napi díj magában foglalja a lakóegység használatát, a fenntartási költségeit, valamint minden térítésmentes szolgáltatásunkat.

A jó közösségi szellem kialakítása érdekében, az emberi kapcsolatok megteremtésének lehetőségeként, illetve lakóink egészségének megőrzése érdekében a nyugdíjasház földszintjén közösségi helyiségeket teremtünk. Az étterem mellett elhelyezett átrium és az olvasóterem teadélutánok, egyéb kulturális összejövetelek helyszíne lehet. Lakóink a hobbiszobában köthetnek, varrhatnak, beszélgethetnek, a masszázs szobában, a tornateremben testüket kényeztethetik. Ruháikat tisztítjuk, kivasaljuk, a lakrészeket takarítjuk, azonban megteremtjük annak a lehetőségét is, hogy ezeket az idős ember végezhesse el.